Att tänka på angående hundförsäkring

Om din hund skulle råka ut för en olycka kommer det garanterat innebära ett besök hos veterinären. Det kan bli ett rätt dyrt besök beroende på vilken vård hunden behöver, samt om du har en hundförsäkring eller inte. Det rekommenderas alltid att du försäkrar din hund samtidigt som du köper den. På så sätt behöver du inte råka ut för stora belopp när det är dags för ett veterinärbesök.

Tips för en bra hundförsäkring

Hos lassie.co kan du hitta bra med information som hjälper dig hitta rätt hundförsäkring. Du kan även jämföra försäkringar hos lassie.co, vilket kan göra det lättare att hitta den rätta för dig och din hund.

Förutom att jämföra försäkringar kan du även begära en offert från olika försäkringsbolag. På så sätt får du mer tydlig information och en idé om vad försäkringen täcker samt kostnader.

En sak som är viktig att du tänker på när du väljer hundförsäkring är att olika hundraser kan ha olika behov. Stora hundar har större risk att råka ut för olika ledsjukdomar medan mindre raser kan ha problem med sina tänder. Det är därför bra om du känner till vilka sjukdomar din hund har störst risk att råka ut för.

Vad ingår i en hundförsäkring?

I en hundförsäkring består basen av en veterinärvårdsförsäkring. Den kan hjälpa dig med de kostnader som kommer vid utredningar, undersökningar och vissa behandlingar. Sedan kan det även ingå en livförsäkring. Livförsäkringen kan ge lite ersättning ifall din hund skulle behöva avlivas eller går bort naturligt. Priset för livförsäkringen kan dock variera en hel del så gör en extra koll på denna innan du tecknar din hundförsäkring.

Sist men inte minst finns det även tilläggsförsäkringar. Dessa försäkringar är speciellt anpassade för hundar som tävlar, jagar eller används för avel.

Priset

Vad du kommer betala för din hundförsäkring varierar lite. Det beror också hur stor rörlig och fast självrisk du väljer att ha samt var du bor, vilken ras du har samt hur gammal din hund är.

Skillnaden mellan självriskerna är att den fasta betalas endast en gång under självriskperioden. Det är en period som kan variera beroende på vilket försäkringsbolag du väljer. Även om din hund kommer vårdas flera gånger under självriskperioden betalar du endast detta belopp en gång. Den rörliga självrisken innebär en liten kostnad varje gång du besöker veterinären. Efter att du betalat det fasta beloppet kommer den rörliga räknas ut från kostnaderna som är kvar. Du betalar alltså en liten del av beloppet som inte täckts efter att du betalat den fasta självrisken.

Du kan ofta välja vilken nivå du vill ha på självriskerna. Skulle du välja en låg självrisk innebär det att du betalar lite mer för försäkringen, men betalar du en högre självrisk kommer kostnaden vara mindre.