Har hunden eller katten förstört golvet?

  • av

Hundar är underbara, men de kan också skapa lite problem som att förstöra golvet med sina klor. Naturligtvis är det ingenting som de planerar eller vill göra, men det händer ibland. Om din hund eller katt har förstört ditt golv kan du passa på att fixa golven på riktigt. Slipa eller lägga in nya golv. Så får du riktigt snygga och hållbara golv som klarar både hundar, katter och barn.

Slipa eller lägga in nytt snyggt golv

Golv är inte bara funktionella, de kan vara riktigt vackra. När vi håller på att inreda våra hem tänker vi mest på väggar och möbler. Naturligtvis tänker vi också på våra golv, men glömmer ofta bort hur rätt golv kan lyfta ett helt rum. När vi då besöker folk som har verkligt fina golv inser vi hur viktigt snygga golv är för att skapa ett härligt hem. Om din hund, katt, dina barn eller faktiskt du själv har gjort fula märken i golvet kan du enkelt fixa det med golvslipning eller så lägger du in nytt golv. Det kommer lyfta hela rummet. Anlita K3 för golvläggning eller slipning i Lidingö: det finns många fina golvalternativ att välja mellan som brädor, laminat och parkett i olika slags mönster.

Golvvärme: din hund och katt kommer att älskar dig

Om du verkligen vill göra din hund eller katt riktigt glad så skaffar du golvvärme när du ändå håller på att göra någonting åt golvet. Det är även härligt för dina fötter att kalla dagar kunna gå runt i ditt hem på ett varmt och skönt golv, alldeles barfota. Tänk dig att det är riktigt ruggigt och kallt ute, men du kan brygga dig en kopp kaffe och njuta medan du går mellan köket och fåtöljen utan att frysa om fötterna. Hundar och katter älskar golvvärme. Om du väljer att lägga in golvvärme i badrummet, hallen eller ett annat rum så kommer du snart se att din hund och katt, särskilt katten, kommer gilla att ligga och vila där. Det är ju faktiskt också ett sätt som kan underlätta för dig när du ska bada din hund som inte vill bli ren. Om din hund gillar att vara i ditt badrum som har golvvärme, så har du redan fått in hunden i badrummet när det väl är dags att duscha den!

Bra golv i hallen

Din hall måste utstå mycket. Det är därför klokt att inte bara slipa golvet i hallen, utan verkligen se till att du har ett bra och stabilt golv. Hallen ska stå ut med både grova skor, blöta hundtassar, regn, snö och grus. Om du bor i hus så utsätts hallgolvet för mycket större temperaturförändring än till exempel ditt vardagsrum när du öppnar och stänger ytterdörren.

Skydda golvet

Om du har djur är det klokt att du skyddar ditt golv genom att sköta det väl. Du bör regelbundet klippa klorna på din hund, och se till att din katt har möjlighet att slipa sina egna klor samt att alla möbler har möbeltassar under benen.