Kan din hund bli en kontorshund?

Hur ställer sig din arbetsplats till att ta med dig hunden när du arbetar? Vissa arbetsplatser bryr sig inte överhuvudtaget medan andra har strikta policyer angående husdjur på jobbet. Dock är det faktiskt rätt trevligt att ha med en liten pälskling som stryker sig längs benen när man arbetar, det liksom lättar upp stämningen lite under arbetspasset. Jobbar du dessutom på ett kontorshotell i Uppsala så kan du ta med dig hunden in till dina domäner och undvika att hunden stör de andra.

Varför är det bra med en kontorshund?

Oavsett om du jobbar på kontorshotell Uppsala och hyr din egen plats eller om du är fast anställd på en arbetsplats så är det bevisat att kontorshundar har stor positiv påverkan på medarbetarna. Faktum är att kontorshundar blir alltmer populärt, ungefär som terapihundar som har en lugnande effekt på patienterna. Däremot måste det finnas ordentliga riktlinjer över vad som är tillåtet och inte. Det kan också vara bra om det endast finns en kontorshund så att alla anställda inte tar med sig sina hundar på samma gång. Visst är det mysigt med pälsdjur på jobbet men låt det inte bli ett hunddagis i kaos. Då är det svårt för folk att koncentrera sig. Kolla med dina andra kollegor på ditt kontorshotell i Uppsala för att se vad reglerna säger där.

Vem blir hundansvarig?

Om det finns en hund närvarande på kontoret måste det också finnas en person som tar på sig huvudansvaret för hunden. Det kan vara hundens egen ägare men även en snäll själ på arbetsplatsen som tar på sig ansvaret när husse eller matte är ute på möten. Nu är det ju som så att de flesta brukar hjälpa till och ta hand om hunden när de ser att den behöver något men låt en person åtminstone stå som ansvarig rent allmänt.

Låt också hunden få sin egen plats på kontoret, annars kan den lätt bli stressad. Låt den ligga nära sin ägare eller den ansvariga personen så den känner sig hemma och vet vem den kan lita på. En glad kontorshund gör även alla andra glada!