Rätt klädd för hundägande

  • av

När du skaffar en hund kommer du ganska snabbt att inse att hundägandet kräver en hel del utevistelse. Hunden behöver tränas och rastas flera gånger varje dag, inte bara när vädret är fint. Rätt kläder är därför A och O.

Välja rätt kläder

Det är viktigt att du är praktiskt klädd när du ska ge dig ut med din hund. När du tittar in hos Outdoor finner du både snygga och praktiska plagg för alla åldrar till bra priser. Det där med att vara praktiskt klädd behöver nämligen inte betyda att kläderna sitter illa eller att de är fula. I dag finns det praktiska plagg i alla former.

Klädd för hundpromenad

När du ska ut och gå med hunden kan promenaden antingen vara av det kortare eller av det längre slaget. Under en kortare promenad kanske du inte är lika beroende av vädret som på en långpromenad, men är det regnigt eller kallt ute är det minst lika viktigt att klä sig rätt även för kortare utevistelser. Bra skor bör du alltid ha på fötterna, och om du ska gå i skog eller mark är det även bra att ha stövlar samt långbyxor som täcker lite mer.

Jaga med hund

Om du har som målsättning att jaga med din hund blir kläderna än viktigare. Då kommer du kanske att spendera flera timmar varje dag med hunden i skogen. Det är inte roligt att bli blöt in på bara skinnet, eller att sitta och frysa. Med vettiga friluftskläder håller du dig både varm och torr även om vädret inte skulle visa sig från sin bästa sida. Klär du dig enligt lager på lager-principen kan du lätt ta av dig ett eller flera plagg om du blir varm och sedan klär du helt enkelt på dig igen allt eftersom vädret förändras.

Ska hunden ha kläder?

De flesta hundar behöver inte ha kläder på sig. Om man har en liten hund, eller en hund utan päls kan den dock frysa om det blir väldigt kallt ute och då kan ett passande täcke vara bra. Det finns även skor till hundar vars tassar kan ta stor skada av det salt som läggs på vägarna under vintern.

Har du en jakthund kan en skyddsväst för hunden vara en bra investering. Det är inte direkt ett klädesplagg för hunden men den ger visst skydd om ett vildsvin eller annat djur skulle attackera.