Ut på vandring med din hund

Alla hundar behöver motion och rörelse för att hålla sig friska och glada, och vissa raser kräver extra mycket aktivitet och utmaningar för att må bra. Då är det perfekt att bege sig ut i skog och mark tillsammans med sin hund, där båda kan njuta av frisk luft och få hälsosam träning.

Packa för alla eventualiteter

Även för kortare turer ute i skogen krävs bra packning, men speciellt om ni ger er ut på längre vandringar är det viktigt att du får med dig allt ni båda behöver. Anpassa efter säsong och undersök alltid väderprognosen innan ni ger er ut. Även om det är relativt varmt när ni startar kan det bli kyligt efter hand eller ni kanske blir blöta. Då är det oerhört viktigt att ni har extra kläder med er och något som gör att ni kan hålla värmen. Det är bra att ha en eller ett par vandringsryggsäckar som rymmer allt ni behöver; de är anpassade för långvandringar och har många smarta utrymmen och fickor.

Mat och dryck för både dig och din hund är enkelt att få med när du har en bra ryggsäck, likaså sittunderlag och kanske en handduk om det blir blött. Ska ni ut i skogen eller ge er ut längs hedar eller fjällandskap är det viktigt att inte glömma kompass och karta. Glöm inte heller reflexvästar, och tänk på att även din hund behöver synas. Det är alltid bättre att ta det säkra före det osäkra.

När barnen ska följa med

Ska du ge dig ut på vandring med hund och även barn så har Astro Sweden vandringsryggsäckar i barnstorlekar också. Det kan bli ett fantastiskt äventyr att följa med de vuxna ut på vandring och att dessutom få sin alldeles egna ryggsäck. Liten känner sig stor och med hunden som ytterligare sällskap finns alla möjligheter att skapa fantastiska minnen tillsammans.